Picture of Іна Шымко
Re: Прапаную абмеркаваць урок на прынцыпах АА!
by Іна Шымко - Friday, 22 March 2013, 08:44 PM

Добры вечар, сп. Кацярына! Прабачце за позні адказ, былі аб'ектыўныя прычыны. Ірына ўжо вельмі граматна адказала Вам на пытанні па майму ўроку. Аднак, я паспрабую таксама дадаць каментарыі. Наконт мэты на ўроку. Так, гэта пэўны пералік дзеянняў, аднак, і таго, на якія маральныя аспекты неабходна звярнуць увагу настаўніку ( у гісторыі без гэтага немагчыма). Для мяне такая пастаноўка мэты больш канкрэтная і з адсутнасцю " вычурных" фармуліровак.З гэтай мэты выплываюць мэты для вучня - зноў жа, канкрэтныя і дакладныя. Прызнаюся, не заўжды працую над наштобузу да дамашняга задання, так як ужо ёсць канкрэтныя наштобузу да ўроку. Вучні ведаюць, што нададзеныя пытанні яны проста абавязаны ведаць адказы. Аднак, у канцы ўрока могуць узнікнуць незразумелыя пытанні, а часу не хапае, каб адказаць.Вось тут, я магу прапанаваць дадатковы крытэрый і падказаць, дзе яго знайсці.
Ну, і святы абавязак настаўніка гісторыі РАЗМАЎЛЯЦЬ з вучнямі, а не проста выкладаць думку падручніка і сваю асабістую. Ведаеце, я заўжды, што-небудзь пытаюся ў вучняў, і не шкадую на гэта час ( у разумных рамках, канешне). Не згадзяцца, і цудоўна!!!! На мой погляд, кожны настаўнік ведае, дзе спыніць дыскусію. Дзякуй, Вам за каментар і цікавыя пытанні.